Siena!

Berättelse om vår resa sommaren 2011 går vidare! En av höjdpunkterna på resan var besök i Siena! Siena är en medeltidsstad i Toscana. Staden har ett vackert, stort, snäckskalsformat torg (piazza del campo). Torget är kanske mest känt för sina hästkapplöpningar som går två gånger av året - dock inte när vi var där. Tur var det kanske, det lär vara "knökfullt"  på torget då.







Staden har 17 stadsdelar/distrikt. Vid hästkapplöpningen deltar 10 av distrikten. Varje distrikt har ett djur som symbol. När vi hade njutit klart av torget åt vi kvällsmat i Gåsens distrikt. Det var svårt att missa vilken av distrikten man befanna sig i - det satt flaggor överallt!




Härliga gränder!

Vi besökte också den vackra katedralen (Doumo) i Siena.




Så tog vi farväl av Siena! Vi hade hittat parkering precis utanför en av stadsportarna. Bekvämt!



Det hade nu börjat skymma så vi hade kunnat styra kosan direkt hem nu, men vår guidebok rekommenderade en liten ort 15 km nordävst om Siena, så vi tog den vägen hem. Monteriggioni heter orten och har även den en stadsmur, denna lär vara den bäst bevarade i Italien. Innan för muren ryms hela staden (!) och är inte mycket större än en fotbollsplan.



Monteriggioni ligger på en kulle och längs vägen upp växte det vinrankor och oliver. Mysigt!





Trots att klockan nu blivit 21.30 så hittade vi en fin skobutik som hade öppet. Här fyndade de vuxna fina italienska skinnskor! Både Siena och Monteriggioni rekommenderas av familjen Wallin.

Mer om resan en annan gång!

Kommentera här: